El-Kretsen

Anslutna till El-Kretsen – Sveriges ledande insamlingssystem för elektronik och batterier

 

Anslutna till El-Kretsen – Sveriges ledande insamlingssystem för elektronik och batterier

Vi är stolta över att vara anslutna till El-Kretsen, Sveriges största producentansvarsorganisation. Genom detta samarbete tar vi aktiv del i det rikstäckande insamlings- och återvinningssystemet för elektronik och batterier.

Vad innebär detta för dig?

Kanske har du stött på El-Kretsens välkända burar för elavfall och boxar för batterier och ljuskällor vid din lokala återvinningscentral. Deras tjänster delas upp i två viktiga delar: ”Producentansvar” och ”Insamling”.

Producentansvar

Detta innebär att företag som säljer elutrustning och/eller batterier i Sverige (och EU) tar ansvar för sina förbrukade produkter, hjälper till att sluta kretsloppet och bidrar till en mer hållbar framtid. El-Kretsen hjälper anslutna producenter, inklusive oss, genom ett rikstäckande insamlingssystem och genom att sprida information om hur du som slutanvändare kan sortera rätt. De rapporterar även statistik till Naturvårdsverket.

Insamling

Den andra delen av El-Kretsens arbete är insamling av el- och batteriavfall och kvalitetssäkring av transporter och återvinning. I deras behållare kan både företag och privatpersoner lämna sitt avfall. För företag, som oss, erbjuder de också hjälp med rapportering av farligt avfall till Naturvårdsverket.

Varför är detta viktigt för oss?

Genom att vara anslutna till El-Kretsen bidrar vi till en bättre och mer hållbar framtid. Vi tar vårt ansvar på allvar och arbetar kontinuerligt med att säkerställa att våra produkter hanteras på ett ansvarsfullt och miljövänligt sätt. Tillsammans med El-Kretsen ser vi till att göra skillnad.

För mer information om vårt arbete med El-Kretsen eller om hur du kan vara en del av denna positiva förändring, tveka inte att kontakta oss.

Certifikat producentansvar batterier   Certifikat producentansvar elutrustning

 

icon_el-kretsen_vector.svg Läs mer om El-Kretsen