Förvaring och invallning

Korrekt förvaring av kemikalier är A och O för en säker arbetsplats. Här hos PK Produkter hittar du ett brett sortiment inom kemikalieförvaring, med allt som behövs för hantering och lagring av kemikalier, oljor, lack och andra miljöfarliga ämnen.

Säker förvaring av kemikalier

Oavsett vilken typ av kemikalieförvaring du har behov av kan du hitta den hos oss. I vårt utbud hittar du bland annat:

Hos oss finns många fler produkter för kemikalieförvaring och andra typer av produkter för vätskehantering och miljösäkerhet. Kontakta oss gärna för mer information, eller lämna en offertförfrågan direkt via hemsidan.

Invallning av kemikalier - Regler

Att jobba med kemikalier kommer med ett särskilt ansvar och säkerställer att miljöskadliga kemikalier inte förorenar vid en olycka. Det finns många olika sätt detta kan uppnås på, allt från spillbarriärer till inbyggda lösningar. Enligt reglerna för invallning av kemikalier kräver lagstiftningen en tillräcklig uppsamlingsvolym. Ett uppsamlingskar ska minst kunna samla upp innehållet i den största behållaren + 10% av den övriga lagrade volymen (i den mån lagring är tillåten).

Vid förvaring av kemikalier i vattenskyddsområden föreskriver lagstiftningen att hela den lagrade mängden ska kunna samlas upp (100 %).

Vilket ämne skall förvaras?

Det ämne som ska förvaras avgör om ett plast- eller stålkar ska användas.
•    För lagring av miljöfarliga brännbara ämnen, som t.ex. olja eller lack används lackerade eller förzinkade kar av stål.
•    För kemikalieförvaring av aggressiva medier, som t.ex. syror och lut används uppsamlingskar av plast (polyeten) eller rostfritt stål – som båda är korrosionsfria och därmed speciellt lämpade för detta ändamål.

RESISTENSTABELL (PDF)