Fatsug SPILLVAC® Basic ATEX, tryckluftsdriven industri- och våtsug

Gör en kraftfull industrisug av ett standardfat
15 740 SEK (19 675 SEK inkl. moms)
Lägg till i lista

Antal st

Lagervara
Beräknad leveranstid 2-4 arbetsdagar
Artikelnummer 66-250
Kategorier Industrisugar

Beskrivning

Fatsug SPILLVAC® Basic ATEX, är en tryckluftsdriven industri- och våtsug som monteras direkt på ett standardplåtfat. På bara dryga två minuter suger den upp 200 liter vätska direkt ner i fatet. För att ta hand om exempelvis 200 liter oljespill krävs en hel del arbete, t.ex. 300 liter absorberande granulat, som därefter lämnar kvar en stor mängd avfall som måste tas om hand för destruktion. Med SPILLVAC® tar samma process bara några minuter, kvar blir endast 200 liter i fatet, färdigt att transportera då fatet fungerar som emballage. Den kan dessutom användas om och om igen för bara en engångskostnad.
Fatsugen är tryckluftsdriven, och kan användas för olje- och vattenbaserade spill med pH 6-9, partiklar upp till 20 mm, med en flampunkt över +55°C (klass 3). Den suger upp spill från golv, maskiner, maskinsumpar, behållare samt brunnar m.m. Den levereras med en venturipump som bildar ett vakuum i fatet, samt en överfyllnadsflottör som förhindrar överfyllnad av fatet.
I version ATEX är alla delar tillverkade av konduktiva och antistatiska material, för att förhindra statisk elektricitet. SPILLVAC®uppfyller ATEX-direktiv 94/9/EC för att användas i explosionsfarliga miljöer (EX) zon 1 och 2.

Den levereras komplett med:

  • Kamlock snabbkoppling till lockets 2" hål
  • Slang samt ändstycken i polyuretan (PUR)
  • Tredelad suglans i kromat stål
  • Golvmunstycke i PP med oljeresistent gummi
  • Handmunstycke i kromat stål

Tillbehör:

  • Vagn, fatgördel, förlängningsslang 3 m

OBS! Använd ej SPILLVAC® i kombination med radioaktiva ämnen, syror, lättantändliga vätskor (med flampunkt under 55°C), fett eller torrt spill som dammar.

Egenskaper

Färg
Grön
Anslutning
2 tum kamlock
Slang tryckluft
1/2 tum
Slanglängd (m) tryckluft
4
Slang vakuum
38 mm
Slanglängd (m) vakuum
2
Slangmaterial
Polyuretan (PUR)
Material golvmunstycke
Polypropen (PP), Gummi
Material handmunstycke
Kromat stål
Material suglans
Kromat stål