Kemikalieskåp, Miljöskåp

Säker lagring är A och O i arbetet med farliga substanser.

Vi har ett omfattande sortimentet av kemikalieskåp, uppsamlingskärl och golvelement, som alla erbjuder flexibla lösningar för en behovsanpassad lagring av farliga ämnen.

Det ämne som skall lagras bestämmer vilket material som skall väljas på uppsamlingskaret. En tillräcklig resistens och en fullgod uppsamlingsvolym krävs även av lagen - se vår guide »Förvara kemikalier på rätt sätt

Söker du hyllsystem för kemikalier - hittar du det här: » Kemikaliehyllor

Tänk på följande inför köp av miljöskåp

Se till att skaffa ett skåp i rätt storlek för det miljöfarliga avfall som ska förvaras. Olika kemiska ämnen reagerar med varandra och därför är det viktigt att hålla isär sådana produkter genom olika skåp eller hyllplan. Oftast finns det föreskrifter på respektive kemikalieprodukt om vilka substanser som ska hållas isär. Öppna förpackningar bör förvaras i ett miljöskåp med ventilation, vilket våra skåp är försedda med. Ta fram säkerhetsdatablad för rekommendationer och riktlinjer gällande de ämnen du förvarar samt se till att ha koll på vilka typer av ämnen det är - om det är frätande, brandfarliga, miljöfarliga, explosiva eller oxiderade substanser.

Välkommen att kontakta oss, om du har några frågor – vi hjälper dig.