Fotpump OTAL® med engångsslangar av PE

lämplig för aggressiva vätskor och är livsmedelsgodkänd
1 533 SEK (1 916 SEK inkl. moms)

Antal st

Beställningsvara
Beräknad leveranstid 1-2 veckor
Artikelnummer 380566
Kategorier Manuell pump

Beskrivning

Fotpump OTAL® med engångsslangar av PE. Fotpumpen är ett väldigt bra alternativ vid hantering av aggressiva vätskor, då båda händerna är fria under pumpprocessen. Pumpen fungerar genom att överflödig luft skapar ett tryck, där vätskeflödet är jämnt utan pulsering. Det är viktigt att det är lufttätt mellan fatet/dunken och pumpen, säkerställ detta genom att använda den konformade universalpluggen.

Till denna version av OTAL-pump används slangar av polyeten (PE) för engångsbruk. Detta för att eliminera risken, då man hanterar flera olika medier med samma återanvändningsbara pump, att vätskan som överförs blir förorenad av pumpen, i de fall man inte rengjort tillräckligt.

Genom att investera i denna pump minskas tiden som läggs på rengöring. Den är därför optimal för den som inte har tillgång till exempelvis vatten eller inte kan utföra andra rengöringsmetoder. Den har en nätt storlek som sparar mycket utrymme på arbetsplatsen..

Börja med att att sätta in slangen i universalpluggen. Skär sedan av engångsslangen med ett snett snitt. För att ersätta slangen, skär man av den precis vid pluggen. Man drar sedan ut resten av slangen, och slänger båda delarna. Sedan kan man sätta in en ny engångsslang. (se film nedan)

Förkorta slangarna vid behov.

  • Livsmedelsgodkänd

Det ingår:

  • Universalplugg av mjuk PVC för behållare med öppning Ø 30-70 mm
  • Skärverktyg
  • 10 st engångsslangar

 

Egenskaper

Doppdjup (mm)
900
Flöde (L/min)
14
Slangdiameter (mm)
12
Godkänd för livsmedel
ja