Handpump OTAL® med engångsslangar av PE

lämplig för aggressiva vätskor och är livsmedelsgodkänd
1 243 SEK (1 554 SEK inkl. moms)

Antal st

Beställningsvara
Artikelnummer 380575
Kategorier Manuell pump

Beskrivning

Handpump OTAL® för engångsbruk av PE. Pumpen fungerar genom att överflödig luft skapar ett tryck, där vätskeflödet då blir jämnt utan pulsering. Det är viktigt att det är lufttätt mellan fatet/dunken och pumpen. Detta säkerställs genom korken som består av en huvuddel i konform, och två tillhörande delar som kan flyttas ur huvuddelen.

Med denna version av OTAL-pump används engångsslangar av polyeten (PE). Detta för att eliminera risken, då man hanterar flera olika medier med samma återanvändningsbara pump, att vätskan som överförs blir förorenad av pumpen, i de fall man inte rengjort tillräckligt.

Genom att investera i denna pump minskas tiden som läggs på rengöring. Den är därför optimal för den som inte har tillgång till exempelvis vatten eller inte kan utföra andra rengöringsmetoder. Med dess nätta storlek sparar den dessutom mycket utrymme på arbetsplatsen.

Börja med att att sätta in slangen i universalpluggen, för att sedan sätta på pumpbollen. Skär sedan av engångsslangen med ett snett snitt. För att ersätta slangen, skär man av den precis vid pluggen. Man drar sedan ut resten av slangen, och slänger båda delarna. Sedan kan man sätta in en ny engångsslang. (se film nedan)

Slangarna kan förkortas vid behov.

  • Livsmedelsgodkänd

Det ingår:

  • Universalplugg av mjuk PVC för behållare med en öppning Ø 30-70 mm
  • Röd pumpboll
  • Skärverktyg
  • 10 st engångsslangar

 

Egenskaper

Färg
Svart, Gul, Röd
Doppdjup (mm)
900
Flöde (L/min)
14
Slangdiameter (mm)
12