Brunnstätningsmatta - Medium 460 x 460 mm

välj mellan 5 storlekar

Antal st

Lagervara
Beräknad leveranstid 1-2 arbetsdagar
Artikelnummer 560012
Kategorier Brunnstätning

Beskrivning

Brunnstätningsmattan är en tätningslösning för både inom- och utomhusbruk som förhindrar utsläpp av kemikalier och olja i dagvattenbrunnar. Mattan är tillverkad av ett icke-absorberande material och har en yta som klibbar fast mot underlaget. Den är lätt att avlägsna när faran är över. Mattans funktion bibehålls mellan -15ºC till +80ºC. Användarhandledning bifogas.

Testresultat: Vid 100° C under 24 timmar bibehöll brunnsmattorna sin form och tätningsförmåga, men vid 140° C blev produkten så pass mjuk att det finns risk att den ”rinner” igenom gallret på dagvattenbrunnen som den skall skydda. Mattan tål max 80° C vid långvarigt bruk för att hålla produkternas egenskaper. Brunnsmattorna är till för akuta och tillfälliga lösningar och inte avsedda för långvarigt bruk.

Produktfakta: Produkten består av polyuretan som bryts ner av solens UV-ljus. Livslängden på brunnsmattan är minst 10 år om den skyddas mot UV-ljus. Vid påverkan av väder och vind bildas ett tunt mörkare ytskikt som i sin tur skyddar mot UV-ljus och funktionen består. Brunnsmattan har hög hållfasthet mot mekanisk påverkan och bibehåller sin funktion trots att ytskiktet kan se slitet ut.

Egenskaper

Färg
Orange
Material
Polyuretan (PUR)
Höjd (mm)
13
Längd (mm)
460
Bredd (mm)
460
Vikt (kg)
4,5
Storlek
Medium 460 x 460 mm