Andningsskydd

Våra andningsskydd med filter används när skadliga föroreningar finns i luften. Föroreningarna kan förekomma som damm, rök, aerosoler, fibrer, gas eller ånga. Denna skyddsutrustning är avgörande för att minska hälsorisker i miljöer med skadliga ämnen och håller andningsluften ren. Säkerställ optimalt skydd mot luftburna faror med vårt sortiment av andningsmasker.

Ett andningsskydd med halvmask täcker användarens näsa, mun och haka. Den hålls på plats med justerbara band och erbjuder olika filterkombinationer. Denna typ av andningsmask är enkel att ta med sig och passar bra för arbete i trånga utrymmen. 

Ett andningsskydd med helmask täcker ögon, näsa, mun och haka och erbjuder omfattande skydd mot skadliga partiklar och kemikalier. Justerbara band säkerställer en tät passform och olika filterkombinationer kan anpassas för att möta specifika krav.

Kontakta oss om du vill veta mer eller ha hjälp att välja rätt produkter för er verksamhet.
 

 

 

Viktigt att tänka på

För att välja rätt andningsmask finns det flera faktorer att tänka på. Här är några viktiga punkter:

  • I miljöer med kvävande gaser, risk för syrebrist eller skadliga kemikalier är bör du använda ett andningsskydd som tillför tillräckligt med syre
  • Vid långvarigt arbete är aktiva andningsskydd bekvämare eftersom de minskar belastningen på andningen
  • För tungt arbete är det viktigt att välja ett skydd med lågt motstånd för att underlätta andningen. Aktiva fläktenheter och tryckluftsmatade andningsapparater kan ge ett lägre andningsmotstånd